Как да видите кой използва вашия акаунт в Netflix (и да ги спрете)

Как да видите кой използва вашия акаунт в Netflix (и да ги спрете)

Една от най-популярните стрийминг услуги наоколо, Netflix бързо се превърна в основен продукт в много домакинства. Но какво се случва, когато разберете, че някой друг използва вашия акаунт в Netflix? Може да е разочароващо някой друг да изтегли акаунта ви, независимо дали е член на семейството, приятел или напълно непознат.

За щастие има няколко начина, по които можете да разберете дали някой друг използва вашия акаунт в Netflix и да го спрете, ако искате.

Как да разберете дали има неоторизирана дейност във вашия акаунт в Netflix

Споделянето е грижа, но може да искате да следите кой използва вашия акаунт, когато става въпрос за Netflix. В крайна сметка вие сте този, който плаща за това. Много потребители на Netflix споделят паролите си със семейството и приятелите си, но не сте сами, ако смятате, че непознат използва вашата.

В зависимост от това колко пари сте похарчили за вашия абонамент за Netflix, можете да предавате филми на до четири устройства едновременно. Ако Netflix ви информира, че вашият акаунт вече се използва, когато се опитвате да предавате поточно видео, има твърде много хора, които използват вашия акаунт.

Ако началната страница на Netflix е пълна със странни препоръки, има голяма вероятност някой да е използвал вашия акаунт. Освен това погледнете списъка за продължаване на гледането . Ако има предавания, за които никога не сте чували, е съвсем ясно, че трябва да възвърнете контрола върху акаунта си в Netflix.

За щастие, не е нужно да чакате, докато някой друг обърка препоръките ви в Netflix или, още по-лошо, да ви заключи от акаунта ви. Има няколко начина да проверите дали други хора използват вашия акаунт и да ги спрете.

Проверете активността си при преглед на акаунта

Netflix има функция, която ви позволява да проверявате активността на гледане във вашия акаунт. По този начин ще знаете филмите и предаванията, които всеки профил е гледал. За да проверите активността на гледане на вашия акаунт, изпълнете следните стъпки:

  1. Отидете на Netflix.com .
  2. Ако трябва, влезте в акаунта си.
  3. Кликнете върху своя профил в горния десен ъгъл на екрана.
  4. Изберете акаунт .
  5. Под Профил и родителски контрол изберете желания профил.
  6. Превъртете надолу и изберете Преглед на дейност .
Проверете активността на гледане на Netflix

Netflix следи последния гледан епизод или филм на всеки акаунт и датата и часа, когато някой го е гледал. Ако видите нещо в списъка, което не разпознавате, има голям шанс някой друг да използва вашия акаунт.

Как да разберете кой използва вашия акаунт в Netflix

След като вече знаете как да проверите активността на гледане на вашия акаунт, следващата стъпка е да разберете кой го използва.

За съжаление, Netflix няма функция, която ви позволява да видите името на лицето, използващо вашия акаунт, но има няколко неща, които можете да направите, за да опитате да го разберете.

  1. Отидете на уебсайта на Netflix.
  2. Ако трябва, влезте в акаунта си.
  3. Кликнете върху вашия профил в горния десен ъгъл на екрана.
  4. Изберете акаунт .
  5. От секцията Сигурност и поверителност изберете Управление на достъпа и устройствата .
Настройки на акаунта в Netflix

Потърсете устройства, които не разпознавате. Можете също така да видите местоположението на устройството и IP адреса. Ако устройството предава поточно от местоположение, което не разпознавате, това лице вероятно използва вашия акаунт без ваше разрешение.

Ако имате няколко устройства, свързани с вашия акаунт в Netflix, проследяването на лицето, използващо незаконно вашия акаунт, може да бъде трудно. В този случай може да помислите за промяна на паролата си.

Как да спрете хората да използват вашия акаунт в Netflix

Ако сте установили, че някой използва вашия акаунт в Netflix без ваше разрешение, можете да направите няколко неща, за да го спрете.

Първо, можете да промените паролата си за Netflix. Уверете се, че когато променяте паролата си, сте поставили отметка в квадратчето, което гласи „Изискване всички устройства да влязат отново с нова парола.“ По този начин всеки, който се опита да използва вашия акаунт в Netflix, ще трябва да използва новата парола.

Можете също така да излезете от Netflix на всичките си устройства, така че не е нужно да се притеснявате, че някой ще използва вашия акаунт без ваше разрешение. Netflix обаче ви позволява да излизате от отделни устройства, така че можете да продължите да споделяте акаунта си в Netflix със семейството и приятелите.

Ето как можете да излезете от всички непознати устройства:

  1. Отидете в Netflix и влезте в акаунта си.
  2. Кликнете върху вашия профил в горния десен ъгъл на екрана.
  3. Отидете на акаунт .
  4. От секцията Сигурност и поверителност изберете Управление на достъпа и устройствата . Netflix ще ви покаже списък с всяко свързано устройство.
  5. Щракнете върху бутона Изход до устройството, от което искате да излезете. Netflix показва кой профил използва устройството за по-лесно идентифициране.
Излезте от устройството в Netflix

Забележка: След като щракнете върху излизане, Netflix няма да ви помоли да потвърдите действието. Така че се уверете, че излизате на правилното устройство.

Как да спрете някого да изтегля съдържание от вашия акаунт в Netflix

В зависимост от вашия абонаментен план, можете да изтеглите Netflix съдържание на едно, две или четири устройства. Ако някой вече е запълнил наличните слотове и не можете да изтеглите любимия си филм или шоу, трябва да премахнете съдържанието, което вече е изтеглил.

  1. Отидете на уебсайта на Netflix.
  2. Ако трябва, влезте в акаунта си.
  3. Кликнете върху вашия профил в горния десен ъгъл на екрана и отидете на акаунт .
  4. От Настройки отидете на Управление на устройства за изтегляне . Netflix ще покаже списъка с устройства, използвани за изтегляне на съдържание.
  5. Щракнете върху Премахване на устройство, за да спрете това устройство да изтегля предавания на Netflix.
Управлявайте устройства за изтегляне в Netflix

Netflix ще премахне устройството и всички изтегляния от вашия акаунт. Освен това устройството ще има разрешения за изтегляне само ако бъде добавено отново. Така че трябва да предупредите приятелите си, преди да премахнете устройствата им.

Поддържане на безопасността и сигурността на вашия акаунт в Netflix

Netflix е чудесен начин да гледате филми и телевизионни предавания онлайн, но поддържането на безопасността на вашия акаунт е важно. Като проверите активността на преглед на акаунта си и следвате тези съвети, можете да сте сигурни, че никой не използва акаунта ви без ваше разрешение.

Ако решите да изгоните някого от акаунта си, можете да му дадете лек изход, като използвате прехвърляне на профил в Netflix. По този начин те не губят нищо от своето стрийминг изживяване, тъй като получават свой собствен акаунт в Netflix.

12-те най-надеждни твърди диска

12-те най-надеждни твърди диска

Как да създадете плейлист на Spotify в бутилка, който да...

Как да създадете плейлист на Spotify в бутилка, който да...

Как да преглеждате DISM лог ​​файлове в Windows

Как да преглеждате DISM лог ​​файлове в Windows

Как да коригирате грешката „Неуспешно зареждане на съобщения“ в Discord...

Как да коригирате грешката „Неуспешно зареждане на съобщения“ в Discord...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.